Eksperimentalnica

V zimskih mesecih v telovadnici vrtca uredimo eksperimentalnico, katere uporaba je namenjena otrokom vseh oddelkov.

Eksperimentalnica je urejena tako, da otrokom ponuja raznolike dejavnosti, ki temeljijo na spodbujanju otrok k lastni aktivnosti, raziskovanju, samoiniciativnosti, opazovanju, predvsem pa na igri z nestrukturiranim materialom, ki krepi otrokovo kreativnost, domišljijo, koncentracijo, vztrajnost, fino- in grobomotoriko, koordinacijo in usklajenost gibov. Spodbujanje k raziskovanju ponujenih snovi in samostojnosti pri igri, se nadalje razvija v samostojnost pri reševanju problemov, s katerimi se srečujejo in k razvoju njihovega abstraktnega razmišljanja. Dejavnosti so zasnovane tako, da so otroci pri igri povsem samostojni, kotički pa vključujejo materiale, ki krepijo tako senzoriko kot tudi motoriko otrok, in sicer terapevtsko sol, moko, pšenico, zdrob, sodo bikarbono, vodo, različne tekočine …v kombinaciji z raznolikimi naravnimi ter drugimi materiali. To so materiali, ki so otrokom blizu, jih poznajo in so jim hkrati zanimivi, saj lahko sledijo svoji domišljiji in z njimi neomejeno ustvarjajo.

Otrok je v svojem bistvu raziskovalec, tudi opazovalec, v kolikor mu ustvarimo in ponudimo primerno okolje, ga pri raziskovanju in opazovanju ne oviramo, si bo s pomočjo lastnega ustvarjanja in poguma, ki ga bo pri tem pokazal, znal ustvariti svojo igro ter si tako nabiral izkušnje, ki ga bodo popeljale v svet samostojnosti. Postal bo zrel človek, ki se nenehno samoiniciativno izobražuje in sam išče izzive. Postal bo samostojen.

Projekcija eksperimentalnica

  • Eksperimentalnica
  • Eksperimentalnica
  • Eksperimentalnica
  • Eksperimentalnica
  • Eksperimentalnica
  • Eksperimentalnica
  • Eksperimentalnica
  • Eksperimentalnica

 

Obvestila

Varstvo otrok

DRAGI STARŠI

Sporočamo vam, da je vrtec Mali grof odprt za vse tiste, ki zaradi odhoda na delo potrebujete varstvo za svojega otroka.

Prosimo vas, da nam, zaradi lažje organizacije našega dela, vaš prihod javite na tel. št.: 03/57 50 263, 051 687 007 ali na e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., vsaj en dan prej do 12.00 ure.

Ostanite zdravi in pozitivni.

PRESTAVITEV AKCIJE ZBIRANJA STAREGA PAPIRJA

DRAGI STARŠI

Zaradi trenutne situacije smo odpovedali predvideni datum postavitve kontejnerja za odpadni papir.

Akcijo zbiranja starega papirja bomo izpeljali takoj, ko bo, glede na situacijo s Covid-19, mogoče.

Kdaj bo kontejner postavljen pred vrtcem, vas naknadno obvestimo.

Hvala za razumevanje

UKREPI IN SPREMEMBE ZARADI COVID – 19

VSTOP V VRTEC

V vrtec lahko z otrokom vstopa samo ena odrasla oseba. Ob vstopu si je potrebno razkužiti roke, si nadeti masko in brez zadrževanja vrtec zapustiti.

POGOVORNE URE

Pogovornih ur do nadaljnjega ni več v takšni obliki, kot smo jih bili vajeni. Če je res kaj nujnega, lahko kontaktirate vzgojiteljico med 12.00 in 13.00 uro po telefonu. Pred tem jo zjutraj o tem obvestite, ko pripeljete otroka v vrtec.

REORGANIZACIJA DELA

Jutranja telovadba v telovadnici odpade. Zbiranje otrok po matičnih skupinah se prične že od 7.00 ure dalje.

BIVANJE NA PROSTEM

Ker bomo veliko časa preživeli zunaj, vas prosimo, da imajo otroci v nahrbtniku in omarici zadostno količino oblačil (jopice, brezrokavnike, jakne, kape …).

Hvala za vaše sodelovanje!

 

 

Jedilnik

Kaj dobrega nam bo danes skuhal Mali grof ob pomoči kuharja Matjaža?

Tedenski jedilnik

Seznam alergenov

Misel

Ne brigajo me tvoji cilji,

ne brigajo me tvoja pričakovanja.

Jaz bi se rad le igral,

se umazal in imel čas

za brezskrbno otroštvo.

Prosim, dovoli mi ga imeti.

Vizija

Ustvarjamo okolje, v katerem je otroku dan čas, kjer se le-ta ustavi in mu je v njegovem okviru nudeno spodbudno okolje za igro, s pomočjo katere otrok razvija svoje spodobnosti, dozoreva, nabira izkušnje, ki jih potrebuje za svoje uspešno življenje.

Če želimo, da otrok izkoristi svoj potencial, da ga razvija, nadgrajuje, si moramo vzeti čas, da ga spoznamo, vzljubimo njegovo CELOTO in se mu posvetimo na njemu najbolj primeren način.

Za vse to potrebujemo prostor, kjer otroku zagotovimo mir, kjer ima možnost vsako stvar večkrat ponoviti, slišati, videti.

Zasebni vrtec Mali grof d.o.o., Grajska ulica 8a, 3210 Slovenske Konjice

Iskanje

Za delovanje spletnega mesta moramo na vaš računalnik shraniti majhne neškodljive datoteke - piškotke. Po zakonodaji EU moramo pridobiti vašo privolitev. Se strinjate?