Gibanje

Človek je že iz prazgodovine bitje, ki je imel svoj bivalni prostor zunaj, v naravi in to ob vseh vremenskih neprilikah. Narava je tista, ki ga je zdravila, umirjala, hranila. Gibanje mu je omogočilo, da si je priskrbel hrano in vodo za preživetje ter si zgradil bivališče. Njegovo osnovno gibanje je bila hoja in tek. V njem je doživljal ugodje in sprostitev.

Današnji trend je prinesel k nam tudi miselnost, da telovadba in nasploh gibanje, sodita v telovadnice z ogromno pripomočki ter animacijami s katerimi motimo uživanje v gibanju. V našem vrtcu se s to miselnostjo ne strinjamo.

Otrok se mora čim več gibati v naravi, saj je bitje, ki ga je ustvarila narava. Najboljše otroško igrišče so travniki, gozd, veje, krtine, hribčki po katerih se lahko kotalimo … Otrok, da vse to počne, ne potrebuje animacije oz. odraslega. Otroci to počno popolnoma sami, če jim za to damo možnost, čas in jim dovolimo, da se umažejo. Ljudje moramo v gibanju uživati in otroci, če jim damo možnosti, to znajo.

V našem vrtcu želimo, da naši otroci preživijo čim več časa zunaj, se lovijo, kotalijo, igrajo …

Tudi, ko dežuje, gremo ven. Oblečemo dežne hlače, pelerine, poiščemo najbližjo lužo, kjer raziskujemo z vsemi čutili. Dež nam kaplja na obraze, palice potapljamo v lužah, se zabavamo v vsem, kar nam narava ponuja.

Ko nam narava podari sneg, se oblečemo v topla oblačila, vzamemo lopate za dričanje in se gremo spuščat po hribu, lopatamo sneg, izdelujemo igluje…

Ko nam vreme dopušča, se preselimo iz igralnice pod kozolec, kjer preživimo celi dan. Urejeno imamo igralnico na prostem, kjer preživljamo tople dneve. Otroci najbolj uživajo, ko si postrežemo kosilo in ga pojemo pod krošnjami starih in mogočnih dreves.

 

Skozi vso leto imamo pol ure jutranje telovadbe za otroke drugega starostnega obdobja v telovadnici vrtca, in sicer med 7.00 in 7.30 uro, nato se razdelimo po igralnicah.

Telovadbo za malčke izvajamo v oddelkih prvega starostnega obdobja, enkrat tedensko v dopoldanskem času.

Projekcija gibanje

 • Gibanje
 • Gibanje
 • Gibanje
 • Gibanje
 • Gibanje
 • Gibanje
 • Gibanje
 • Gibanje
 • Gibanje
 • Gibanje
 • Gibanje
 • Gibanje

 

Obvestila

UKREPI IN SPREMEMBE ZARADI COVID – 19

VSTOP V VRTEC

V vrtec lahko z otrokom vstopa samo ena odrasla oseba. Ob vstopu si je potrebno razkužiti roke, si nadeti masko in brez zadrževanja vrtec zapustiti.

POGOVORNE URE

Pogovornih ur do nadaljnjega ni več v takšni obliki, kot smo jih bili vajeni. Če je res kaj nujnega, lahko kontaktirate vzgojiteljico med 12.00 in 13.00 uro po telefonu. Pred tem jo zjutraj o tem obvestite, ko pripeljete otroka v vrtec.

 

BIVANJE NA PROSTEM

Ker bomo veliko časa preživeli zunaj, vas prosimo, da imajo otroci v nahrbtniku in omarici zadostno količino oblačil (jopice, brezrokavnike, jakne, kape …).

Hvala za vaše sodelovanje!

 

 

Jedilnik

Kaj dobrega nam bo danes skuhal Mali grof ob pomoči kuharja Matjaža?

Tedenski jedilnik

Seznam alergenov

Misel

Ne brigajo me tvoji cilji,

ne brigajo me tvoja pričakovanja.

Jaz bi se rad le igral,

se umazal in imel čas

za brezskrbno otroštvo.

Prosim, dovoli mi ga imeti.

Vizija

Ustvarjamo okolje, v katerem je otroku dan čas, kjer se le-ta ustavi in mu je v njegovem okviru nudeno spodbudno okolje za igro, s pomočjo katere otrok razvija svoje spodobnosti, dozoreva, nabira izkušnje, ki jih potrebuje za svoje uspešno življenje.

Če želimo, da otrok izkoristi svoj potencial, da ga razvija, nadgrajuje, si moramo vzeti čas, da ga spoznamo, vzljubimo njegovo CELOTO in se mu posvetimo na njemu najbolj primeren način.

Za vse to potrebujemo prostor, kjer otroku zagotovimo mir, kjer ima možnost vsako stvar večkrat ponoviti, slišati, videti.

Zasebni vrtec Mali grof d.o.o., Grajska ulica 8a, 3210 Slovenske Konjice

Iskanje

Za delovanje spletnega mesta moramo na vaš računalnik shraniti majhne neškodljive datoteke - piškotke. Po zakonodaji EU moramo pridobiti vašo privolitev. Se strinjate?